Jdi na obsah Jdi na menu
 


6. ročník 25.6.2016

Článek, který nebyl, z námi neznámých důvodů, zveřejněn v novinách Mikroregion Frýdlantsko-Beskydy:

 

Volejbalový oddíl SK Pržno uspořádal v sobotu 25. června 2016 již 6. ročník tradičního volejbalového turnaje Prženská smeč - memoriál Vítězslava Mališe. V 9 hodin se na startu sešlo celkem osm smíšených volejbalových družstev – domácí Tornádo, Půlmališovci, Mlátičky, Šestky F-M, Osmičky F-M, Iáčci F-M, Bosorci a Ostravička.  Na úvod nám zatančila taneční skupina dětí z místní školy a pak se již rozpoutaly urputné zápasy. Hrálo se na dvou kurtech – za školou a u kabin. To se zřejmě stalo trnem v oku majiteli přilehlého pozemku, ale pravda a láska (podpořeny hrubou silou) nakonec opět zvítězily nad lží a nenávistí. J
Hrálo se ve dvou základních skupinách systémem každý s každým, ve finálové skupině se pak hrálo vyřazovacím způsobem. Počasí nám letos až příliš přálo, takže kolem poledne se již hráči i diváci každou chvíli polévali vodou. Také pivo teklo proudem, byl připraven guláš, kdo chtěl, dostal zdarma polévku a také dalšího občerstvení byl dostatek. V podvečer nás příjemně ochladila krátká letní bouřka s lijákem a poslední zápas turnaje se hrál ve svěží chladivé atmosféře. Vítězi turnaje se stali Půlmališovci, na druhém místě skončila Ostravička a bronzové medaile si odneslo prženské Tornádo.
Volná zábava pak pokračovala až do půlnoci. Všem zúčastněným se tato sportovní akce velice líbila a již dnes se těší na příští ročník. Doufáme, že do té doby se podaří vyřešit problém s vlastnickými vztahy k pozemkům ve sportovním areálu.
A kdo by se chtěl podívat na fotky z turnaje, nechť navštíví naše webové stránky www.volejbalprzno.estranky.cz.

Miroslav Šálek

 

Poděkování předsedy oddílu:

Děkuji všem hráčům za to, že v takovém vedru odehráli všechny zápasy a vydali se ze všech sil, fanouškům, že přišli a vydrželi. Dále děkuji těm, kteří pomohli ke zdárnému průběhu celého turnaje: malým tanečníkům za úvodní program, Monice za pozvánky a plakáty, Klárce za propagaci, Honzovi za rozpis zápasů a tabulky, Mirkovi za catering, Michalovi za ozvučení, Lucce a Alešovi za zajištění medailí, diplomů,Olince a Monice za napečení dobrot pro hráče, Bětce za upečení sladké hlavní ceny, Vaškovi a Monice za zajištění stanu, obsluze ve stánku s občerstvením, Obci Pržno za zapůjčení velkého stanu, lavic a přispěvek na občerstvení, p. řediteli ZŠ za poskytnutí zázemí školy, fotografům za zdokumentování akce.  

 

P.S. Černou kaňkou této sportovní akce bylo chování občana Pržna pana R., který jakmile zjistil, že se něco děje na obou hřištích a hráči potřebují občas mezi hřišti projít, okamžitě nelenil a traktorem navážel betonové dílce na můstek přes potok, aby zatarasil cestu. Co více k tomu říci....        

                                                                                                                              Petr Javorek