Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

V sobotu 13.7.2013 jsme se ráno probudili do ne příliš příznivého počasí ke konání volejbalového turnaje. Po zvážení jsme se nakonec rozhodli, že se hrát bude. Všech 6 družstev i přes nepřízeň počasí (Šestky FM, Osmičky FM, Mlátičky Staříč, Ijáčci FM, Bo(so)rci Pržno a Tornádo Pržno) dorazilo a zaregistrovalo se. Na úvod turnaje vystoupil p. Miroslav Šálek s vysvětlením, proč bude mít tento turnaj od letošního ročníku přívlastek  - „Memoriál Vítězslava Mališe“ a také účastníky krátce seznámil s životopisem p. Mališe. V letošním roce uplynulo 20 let od úmrtí pana V. Mališe, který se ve své době zasloužil o rozvoj volejbalu v Pržně,  a proto jsme se rozhodli pojmenovat po něm tento již tradiční turnaj. Více se o p. Mališovi dočtete v rubrice "Z historie prženského volejbalu".

Po předání slova jsem již mohl turnaj oficiálně zahájit. Dokonce se umoudřilo i počasí a občas na volejbal vykouklo i sluníčko.

V zahajovacím zápase se utkalo místní Tornádo s Ijáčky FM a vyhrálo 2:0 na sety.

Hrálo se systémem každý s každým, všechna utkání byla hrána s velkou bojovností a s dlouhými výměnami. Díky disciplinovanému přístupu družstev na sebe jednotlivá utkání navazovala, nebyly zbytečné prostoje a tak se turnaj stihl odehrát včas. K poslednímu utkání nastupovalo Tornádo proti Šestkám (obě družstva se samými výhrami), a toto střetnutí proto bylo také rozhodující o 1. místo. Místní družstvo nevydrželo tlak soupeře, hlavně při podání, a nakonec prohrálo 0:2. Tak se vítězem turnaje stalo družstvo Šestky z Frýdku-Místku. Na hřišti i mimo něj panovala skvělá atmosféra, a to nejen během turnaje, ale i po jeho skončení.

Celý turnaj provázela bojovnost, korektnost hráčů a také skvělá atmosféra vytvořená fanoušky nejen z řad rodinných příslušníků a hráčů, ale také občanů Pržna. Ti, kteří turnaj sledovali, zhodnotili velmi dobrou kvalitu hry a stoupající úroveň turnaje.

Potěšil nás i ohlas ze strany hráčů, kteří se již předběžně nahlásili na další ročník tohoto turnaje.

 

Umístění družstev:   1. místo – Šestky FM

                                 2. místo – Tornádo Pržno (Michal, Katka,Klárka, Honza,                                                              Vašek, Zuzka, Petr)

                                 3. místo – Mlátičky Staříč (Radomír, Radomír Jr.,Jana,                                                                Jana Jr., Michal, Tereza, Katka)

                                 4. místo – Osmičky Frýdek-Místek

                                 5. místo – Ijáčci Frýdek-Místek (Ivo, Míša, René, Bára,                                                                Petra, Pavla)

                                 6. místo – Bo(so)rci Pržno (Petra, Monika, Hanka, Radek,                                                          Ivona, Mirek, Radek)

 

Touto cestou bych chtěl poděkovat Zdeňku Janečkovi a Z. Javorkové za hlavní podíl při spolu-organizaci turnaje a Obci Pržno za sponzorství  a technickou podporu  turnaje.

 

Poděkování dále patří:

- M. Václavíkovi, J. Rýznarovi, M. Olbrechtové, Pavlu Javorkovi, L. Janečkovi,

   M. Šálkovi, K. Foldynové za pomoc při organizaci turnaje

- manž. Olbrechtovým za sponzorský dar

- O. Rýznarové, L. Foldynové, K. Václavíkové za výrobu cukrářských dobrot 

   k posílení hráčů

- fotografům, kteří zdokumentovali celý turnaj

- fanouškům, kteří přišli podpořit prženský volejbal

 

 

Petr Javorek