Jdi na obsah Jdi na menu
 


 

 

 

NEVÁHEJTE S PŘIPOJENÍM SVÝCH PŘÍSPĚVKŮ, ODPOVĚDÍ, ZPRÁV, NAHLÁŠENÍ NEFUNKČNÍCH ODKAZŮ NEBO PŘIPOMÍNEK K WEBU.

 

Vyplňte všechny kolonky. Po odeslání bude zpráva ihned uložena na stránce.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

RBVL

Zdeněk Lička,15. 12. 2013 16:43

S nadšením si opět prohlížím stránku vašeho volejbalového klubu. S potěšením jsem přijal informaci, že jste pokračovateli
bývalého volejbalového oddílu Sokola Pržno, o kterém také z jeho nedávné minulosti něco vím. Mám radost z toho, že jste se
přihlásili do 5.ročníku RBVL a stali jste se členy velké mezinárodní volejbalové rodiny ze tří stran Beskyd. Nepochybuji o tom,
že počáteční neúspěchy v soutěži brzo překonáte a co nevidět začnete prohánět ty před vámi. Každý začátek je těžký. Věřím,
že se všem volejbalovým nadšencům z Pržna naše soutěž zalíbí a TORNÁDO Pržno bude trvalým účastníkem dalších ročníků.

Zdeněk Lička,
zakladatel "Beskydské volejbalové ligy" a "REGION BESKYDY" volejbalové ligy
amatérských družstev

Turnaj

Petr,11. 10. 2013 8:46

Zdravím Tornádo,
poslal jsem Vám pozvánku na turnaj 2.11., tak doufám , že se ukážete.Zatím Hoj

Soustředění v Němčičkách

Petr a Zuzka,1. 10. 2013 22:19

Nebudeme se dlouze rozepisovat. Kdo se této super akce zúčastnil, ví. Kdo se nezúčastnil, může jen litovat. Soustředění mělo jen jednu a to dost podstatnou chybu - bylo na málo dnů! Jinak bylo skvělé prostředí, pěkné počasí, bezvadná parta lidí, skvěle vyvážený tvrdý trénink a zábava. Zůstanou hezké vzpomínky, snad je příští rok doplníme o dojmy z dalšího soustředění. Michale, moc díky za bezvadnou organizaci.

Pochvala a poděkování

Monika,16. 8. 2013 17:43

Dnes jsem si uvědomila, že je to měsíc, co jsem se tu snažila přispět, svou troškou do mlýna. Bohužel jsem zřejmě někde udělala tehdy chybu, a tak to zkouším dnes znovu 
Je to měsíc, kdy se konal volejbalový turnaj v Pržně - "PRŽENSKÁ SMEČ 2013". Horké hlavy se zklidnily, smutek z prohry vyšuměl, radost a hezké vzpomínky z turnajového dne zůstaly.
Proto touto cestou zasílám pozdrav celému týmu "BO(SO)RCI", který byl i mým týmem. Byli jsme dobří, ale jiní, byli ještě lepší . Příště je smeteme z povrchu hřiště!!!
Gratulace náleží domácímu týmu - "TORNÁDO PRŽNO", a to za krásné druhé místo.
Překvapením letošního ročníku bylo bezesporu družstvo "MLÁTIČKY STAŘÍČ", které se umístilo na místě třetím.
Turnajové zlato si domů odvezlo družstvo s názvem "ŠESTKY".
Na čtvrtém místě se umístilo družstvo "OSMIČKY alias RODIČE" a na pátém místě skončil tým "IÁČCI".
Musím konstatovat, že letošní úroveň turnaje byla velmi výborná a pomyslná laťka je hodně vysoko. Získané medaile jsou opravdu poctivě vydřené.
GRATULUJI

Poděkování náleží obci Pržno, která naše volejbalové nadšení plně respektuje a uznává.

Hlubokou poklonu a upřímné poděkování zasílám hlavním organizátorům celé akce. Největší dík si jistě zaslouží manželé Javorkovi, Petr a Zuzka, kteří osobně koordinovali přípravy turnaje. Při samotné realizaci sportovní akce se k nim připojili další spolehliví , Zdeňek, Luboš, Pavlík, Michal, Honza…
Poděkování prostě náleží všem, kdo jste přiložili ruku k dílu. Děkujeme i za napečené dobroty!!!

členka MONIKA

Povedená akce

Fandové,16. 8. 2013 17:35

Prženská smeč 3. ročník - Memoriál Vítězslava Mališe 13. 7. 2013
Vážení pořadatelé volejbalového turnaje,
„Prženská smeč 2013“ byla díky Vám, Vaší precizní přípravě a organizaci opět jednou skvělou sportovní akcí, kterou se může také obec Pržno právem pyšnit.
Také počasí bylo na vaší straně a zájem o aktivní účast byla ze strany družstev obrovská. Je veliká škoda, že nemohlo být všem vyhověno. Při letošní účasti šesti družstev a hernímu systému turnaje nebylo reálné zvládnout více, když je k dispozici jediné hřiště. Což plně chápeme. Kapacita turnaje, s ohledem na možnosti, byla naplněna a atmosféra dne opět nezklamala. Kdo na volejbalový turnaj v sobotu dne 13. 7. zavítal, neprohloupil.
Organizačně byla celá akce perfektně připravená, a co je důležité, také zvládnutá. Musíme pochválit dobrou propagaci akce, která vzbudila zájem u veřejnosti. O diváky a fanoušky tak nebyla nouze. Po celý den turnaje bylo pro návštěvníky zajištěno bohaté občerstvení. Dobrá nálada a pěkné ceny pro vítěze a sportovní výkony volejbalistů dokreslily celý turnajový den.
Děkujeme za příjemně strávený letní den.
S pozdravem Vaši fanoušci!

Poděkování

Petr,11. 8. 2013 10:15

Taková slova určitě potěší, ale hlavně povzbudí do dalšího konání. Bez vás a dalších, kteří pomohli by to opravdu nešlo. Děkujeme. Petr a Zuzka

Poděkování

Michael,25. 7. 2013 11:52

Chci poděkovat všem, kteří se zasloužili o konání dalšího ročníku volejbalového turnaje Prženská smeč. Je mnoho, kteří přidali ruce k dílu, především chci ale poděkovat Zuzce a Petrovi Javorkovým, kteří skromně a s nasazením do akce investovali svou energii (ve všech energetických podobách :-)). Bez účasti dalších, včetně hráčů i fanoušků bychom si to ovšem nemohli tak užít, dík patří tedy i dalším. Něco kritizovat bývá snadné, hůl je vždy po ruce. Budovat a být konstruktivní je ale mnohem náročnější, jak všichni víme. Cením si Vás, přátelé, jsem rád, že v tom jedem s Vámi. K + M Václavíci

Fotky

Petr,20. 3. 2013 9:41

Petře,prosim potřeboval bych nějaké fotky z volejbalových slavností z minuleho roku,vždy tu byly.Prozatím dík a někdy.Volejbalu zdar
Jestli to máte na rajceti tak posli odkaz díky

Re: Fotky

Petr,20. 3. 2013 17:20

Ahoj Petře, odkaz na rajče je http://volejbalprzno.rajce.idnes.cz/?sort=date nebo taky na stránkách v Oblíbených odkazech → ...a další fotky a videa. I ve fotogalerii jsou Volejbalové slavnosti, stačí kliknout na tu jednu fotku a zobrazí se na rajčeti všechny.
Volejbalu zdar!

Ples

volejbalista pepa,27. 1. 2013 18:08

Volejbalisté, přátelé volejbalu, kamarádi a kamarádky. Děkuji za Vaší hojnou účast,skvělou zábavu a za ceny do tomboly. Jste prostě skvělí a zasloužíte si mě !!!

Ples

volejbalista pepa,8. 1. 2013 20:38

Vážení přátelé, 19.1.2013 se uskuteční tradiční volejbalový ples pod krycím názvem hasičský ples. Srdečně Vás zvu!
Vzhledem k velkému zájmu je nutné nahlásit počet zájemců dopředu!!! Rovněž bych Vás chtěl požádat o přispění do tomboly.

Obrana ve volejbalu - "přední VZADU"

Michael Václavík,24. 11. 2011 18:01

Už delší dobu na trénincích společně žehráme na nevděčnou úlohu středního hráče v zadní řadě. Úlohou "středního vpředu" je především vykrývat "úlivku" za blokem, pokud protihrající smečař blok jen přehodí, nebo pokud odražený míč padá těsně za blokaře. Tato úloha je celkem jasná, ve hře je spíše problém v tom, že se "střední v předu" tohoto úkolu vůbec nezhostí.

Důvodem neoblíbenosti této pozice jsou situace, kdy míč létá přes tohoto hráče a ten nemá oční kontakt s ostatními hráči za ním, neví, jestli má míč přijmout, protože je ve výhodnějším postavení než jiní nebo se naopak bude plést, míč "vyžere," ačkoliv hráč za ním je na míč připraven.
Předpokládám, že nastal čas, abychom se učili přecházet na herní systém "středního vzadu". První 3 hráči u sítě mají úkoly jasné. Hráč uprostřed v zadní řadě v podstatě hlídá zadní (základní) čáru. POZOR! Nemá běhat doprostřed na "náměstí" před ním, to mají za úkol SPOLEČNĚ vykrýt (v závislosti na herní situaci - tj. odkud a kam je útok protihráčů veden) hráči v rozích, smečaři a úlivku nahrávač. Dlouho jsem hledal po internetu nějaký přehledný text, který by situaci popisoval. Tak dlouho jsem nic nemohl najít, až se mi podařilo najít krásnou prezentaci v PowerPointu, s obrázky, které jasně určují vykrývací zónu každého hráče.
Adresa ke stažení celé prezentace je http://volejbal.mypage.cz/thema/metodika/obrana-v-poli
Takže se moc těším na další volejbalové kapitoly našich společných her, kdy střední vzadu už nebude hrát "bago" neboli na prostředního a pln beznaděje se do míčů zbytečně vrhat nebo je pouštět.
Sportu zdar a přátelům okolo prženského volejbalu zvlášť!

Re: Obrana ve volejbalu - "přední VZADU"

Ondra,21. 8. 2012 23:20

Já bych chtěl upozornit na výhodu "předního vzadu". Jak se dneska ukázalo, střední přední je docela nebezpečné, to může potvrdit i Katka, kterou jsem dnes trefil do hlavy (ještě jednou se moc omlouvám). Vykrývat za blokem může kterýkoli přední hráč, který se neúčastní bloku (vždy aspoň jeden bude, trojblok jenom tak neuděláte). Dále pokud budete blokovat (alespoň jednoblokem), pak Vám prudké smeče do středu hřiště nepoletí, při úlivce by toto místo mělo být vykryto hráči, kteří jsou v našem volejbale jako zadní.
Pokud bude v poli vykrývat míč smečovaný po "lajně", postavte se alespoň jednou nohou na čáru někam na "šestimetrovku", tedy přibližně někde, kde je žlutá čára. Pokud se smečuje po diagonále, postavte se tak přibližně metr do hřiště, někde mezi deblovou a šestimetrovou čáru. Pokud míč nepoletí od autu, pak vám to budete mít většinou přímo na ruce. Pokud se smečuje z z trojmetrovky, tedy ze zadní části hřiště, zadní hráči (tři) by se měli postavit jako na příjem, tedy do jedné lajny někam do půlky hřiště, blokovat nemá moc smysl, přední hráči by si tedy měli trošičku odstoupit od sítě a chytat úlivky.
Zadní hráč se při obraně v poli staví na zadní čáru, neměl by být více než metr v hřišti, každopádně by neměl být víc v předu než boční hráči. Úkolem tohoto hráče je hlavně chytat dlouhé úlivky na zadní čáru a odražené míče od bloků.
Pokud někdy budete používat anténky, bude se Vám lépe blokovat, hlavně se bude lépe odhadovat kde blokujete "lajnu" a kde diagonálu.

To by mělo být zatím všechno, omlouvám se, že jsem se takhle rozepsal, ale zadní střední vzadu je opravu výhodné...jenom musí druzí střední hráči více běhat, aby vykryli "náměstí" uprostřed hřiště.

Re: Re: Obrana ve volejbalu - "přední VZADU"

Michal,13. 9. 2012 17:03

Ondro, díky za Tvůj příspěvek. Sám nemám vůbec zažito, kam se účelně stavět při obraně - příjmu - míče a pomohlo mi to. Za sebe budu jenom rád, když mi to připomeneš i ve hře a nabídneš nějakou teoretickou instruktáž. Věřím, že kdybychom si osvojili "pravidla volejbalového provozu," pak bude méně srážek a více radostně najetých kilometrů s přáteli volejbalu v Pržně a okolí :-)

P.S.: Mám anténky doma, můžeme to vyzkoušet, jestli nám pomůžou stavět bloky.

Pržněnská smeč 2

Příležitostná přítelkyně volejbalu ,26. 9. 2011 15:47

Pržnem se prohnalo tornádo, které letos smetlo všechny soupeře stojící (mu v cestě) a tak se stalo, že domácí opět zvítězili!!! Moc gratuluju... Teď už jen zbývá popřát Tornádu spostu dalšího hrozivého ničení:D

P.J.

Pržno aneb volejbal 11. června 2011

Hráčka „M“ týmu MIX,15. 6. 2011 17:09

V sobotu 11. června se za ZŠ v Pržně opět sešli všichni „dobří“ hráči volejbalu, kteří si chtěli nanečisto poměřit své síly ještě před letošním II. ročníkem Praženské smeče.
Za slunečného počasí se nadšení hráči, příznivci a fandové prženského volejbalu sešli ve 13 hodin. Akce se zúčastnily hned čtyři týmy a urputné boje se protáhly až do setmění.

Nyní už ale konečně víme, kde máme rezervy, kdo je „páskový“ hráč nebo kdo je schopen během jedné odpolední sezóny hrát i za více týmů, a to bez újmy. Obec Pržno může být pyšná neboť má nejlépe sehrané družstvo - tým domácích „PRŽNO“. Také jsme zjistili komu svěřit píšťalku a post rozhodčího, protože i tato pozice byla chvílemi zneužita, víme kdo se osvědčil u počítadla a kdo myslí na celou naší skvělou partu v časech dobrých i zlých.
Abych byla trochu konkrétnější a má slova padla na správnou půdu, budu jmenovat. Určitě musíme za technickou přípravu poděkovat naší svědomité Zuzce a jejímu oddanému partnerovi na poli sportovním i rodinném, Petrovi. Vedoucím celé báječné sobotní akce byl Zdenek, který také vše ošéfoval „papírově“. Odborný dohled nad mítinkem měl náš Pepíček, jinak skvělý volejbalista, ale onen den zdravotně idisponován.
Lavičky diváků byly do posledních míst obsazené a v jejich řadách jme měli možnost zahlédnout některé naše skalní fanoušky - Marušku, Dalibora nebo Bětku.
Jako aktivní hráč musím konstatovat, že volejbalové odpoledne v Pržně nemělo chybu! Byl to báječně strávený den, a to i díky Vám: Blanko, Ondro, Štěpáne, Mirku a Mirku, Zuzko, Péťo, Vašku, Pepíčku, Kamile, Alenko, Ivo, Michale, Petro a Petro, Pavlo, Radku, Terezko, Jirko, Zdeňku, Lubko a Vy, další nejmenovaní…!
Hrdinou celého dne však byl náš společný kamarád - KAMIL, který po turnaji zajistil ohníček, kam dovezl nejen svou ženu, syna a psa ale i dřevo na oheň a nezištně nakrmil ze svých zásob každého hladového volejbalistu.
Kamčo, děkujeme!!!

Už nyní se těším na další volejbalovou akci s vámi se všemi!

Hráčka „M“ týmu MIX!

Ukončení sezony

Josef Polášek,7. 1. 2011 19:13

Minulý a tento týden ukončili členové volejbalu Pržno a jejich příznivci úspěšnou sezonu. Dobrou náladu nepokazilo účastníkům ani nesplnění úkolu, který zněl: porazit Vaška !!! Objektivní divák musí uznat, že se jmenovaný výrazně zlepšil. Jak je to možné?, ptají se odborníci, odpověď je jednoduchá: pozorně sledoval herní projev nás ostatních a výsledek se musel zákonitě dostavit. Co je však nutné některým členům vytknout, je nepravidelná účast (Blanka a spol.), někdy se nás sešlo pouze 7 a to je na volejbal málo, i přesto diváci (M.Š.) viděli zajímavé a bojovné utkání. Tak třeba jednou naše družstvo ve složení: Zuzka, Monika, Zdeněk a já bezpečně zvítězilo 3:2, a to jsme byli pouze 4. Nepříjemnou událostí uplynulé sezony bylo zranění oblíbeného hráče Kamila (hodně nám chyběl !!!). Ale v závěru sezony už opět znělo tělocvičnou Zdenkovo: to ale bylo tvoje Kamile!!! Kamilova odpověd: ale manželka mi říkala ať se šetřím !!!, už nikoho nepřekvapí (a že se umí šetřit). A nyní něco veselejšiho. Jednou se stalo, že volejbalista V. zavřel hráčce M. dveře telocvičny přímo před nosem a ona se ještě divila. Zapomněla asi, že loni, jednou, zkazila podání. To se pak ale nemůžeme divit, že dveře sportovních zařízení zůstavají nám zavřené.

Závěrem důležité upozornění!!! Dne 15.1.2011 se uskuteční v Pržně, v restauraci U Adamců tradiční Hasičský ples, známější pod názvem ples volejbalistů ! Cena vstupenky činí 50 Kč. Závazné přihlášky z důvodu zajištění místa je nutno nahlásit včas, nejlépe na příštím volejbale nebo na tel. 739 222 870. Drobnější i jiné ceny do tomboly vítány !!!

Reklama: Nejlepší rybičky nakoupite u Vaška, nejlepší masáže zase u Poláška !!! Sleva pro členy volejbalu Pržno 50% na vybrané masáže (že si jako můžete vybrat), platí do 31.1.2011. Poděkování: firmě Duplomont za bezplatnou dopravu na akce volejbalu !!!

Uspěšný nový rok, tvrdý smeč a jemný příjem přeje J.P.

Ples

Polášek Josef,25. 1. 2011 14:32

Již druhý rok pořádají prženští hasiči pro členy a příznivce volejbalu Pržno ples. Ten letošní se opět vydařil. Účast byla dobrá,kdyby nás tak tolik chodilo na volejbal, ale to ne. Ti co přišli, nelitovali. Všichni se výborně bavili, dokonce i Vašek se dvakrát usmál. Za ceny do tomboly děkuji především sobě, Javorkům a Vaškovi. Sportu zda. Pepa

Re: Ples

Zuzka a Petr,26. 1. 2011 17:06

Můžeme jen potvrdit, že byl ples opravdu velmi vydařený, skvěle jsme se pobavili. Prostě sportovci se umí bavit.
Díky hasičům a především jejich starostovi Pepíkovi za organizaci. Už se těšíme na příští.

Prženská smeč

Pepa - Nikita,7. 1. 2011 19:11

Volejbalový turnaj Prženská smeč o pohár starosty SDH Pržno se rychle blíží. Motivací pro zúčastněná družstva nebude ani tak pohár samotný jako skutečnost, že ho bude předávat sám starosta SDH a to ve slavnostním stejnokroji určeném pouze pro slavnostní příležitosti jako jsou pohřby a pod. Většina odborníků se shoduje, že jasným favoritem je Pržno A. Napřiklad hráčka M sebevědomě prohlásila: na nás nikdo nemá!!!, asi je ve skvělé formě (poznámka autora), to potvrdil také hráč V, jeho poznámku: pro klid v rodině, jsem nepochopil. Názory odborniků vycházejí především ze zodpovědného přístupu hráčů k tréninkům, které probíhají pod vedením odborně zdatného a náročného trenéra. Zcela náhodou se mi podařilo zaslechnout rozhovor mezi trenérem a jedním z hráčů. Uvedená jména jsou smyšlená a případná podobnost čistě nahodná: Přísný trenér: co to zase bylo Pepo! 5 krát jsi zkazil, zatímco Vašek pouze 4 krát ! (trenérův oblíbenec), z něho si vem příklad! A zase jsi nestál, kde jsi měl. A kde jsem měl stát trenére? No přece tam, kde letí míč! Jaký bude trest? Dneska budeš celý večer doma s manželkou!!! Cože! Vyjímečný trest? Tak špatně jsem zas nehrál Péťo! Nakonec byli spokojení všichni, manželka, že má manžela doma, manžel, protože mu manželka udělala jeho oblíbený řízek a vykouzlila 5 plzní, i trenér, který potvrdil svoje oblíbené heslo: ve volejbalu neznám bratra.